Liefdespad brengt avontuur in elke relatie

Liefde. Het hele leven draait om liefde. Liefde tussen partners, liefde tussen ouders en kinderen, liefde voor de natuur, liefde voor techniek. In deze tijd is liefde misschien wel belangrijker dan ooit. Reden voor avontuurlijk ingestelde Ruurloërs om Het Liefdespad aan te leggen.

Tekst: Alain Schepers   |   Foto’s: Marjolein Hameleers Fotografie

Het Liefdespad in Ruurlo is vijf kilometer lang. De route is een cirkel, dus je kunt starten waar je wilt; op het Marktplein, bij het NS-station, bij Museum More, het maakt niet uit. De route voert dwars door de groene boorden van het dorp. “Wandelen is de perfect manier om de omgeving te ontdekken en met elkaar in gesprek te komen. Onderweg kom je negen bijzondere kunstwerken tegen van toonaangevende kunstenaars, die hun kijk op liefde tot uitdrukking hebben gebracht”, aldus Bert van Zijtveld, geestelijk vader van Het Liefdespad.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. “De kunstwerken staan inmiddels allemaal op hun plek en iedereen die dat wil kan Het Liefdespad nu al bewandelen. Gratis uiteraard”, aldus Van Zijtveld.

Tijdens de wandeling is er volop gelegenheid je wandelpartner beter te leren kennen of opnieuw te ontdekken. “Je kunt met je blind date gaan wandelen, maar net zo goed met de partner met wie je al bijna vijftig jaar samen bent, of met de hele familie. Je bent met elkaar in gesprek en wordt continu geïnspireerd door de natuur en zeker ook door de bijzondere kunstwerken gemaakt door grote namen uit de hedendaagse Nederlandse kunstwereld. Het Liefdespad is één grote ontdekkingstocht. Je wordt - letterlijk - stap voor stap verrast en geestelijk verrijkt. ”

Het Liefdespad is uitstekend bewegwijzerd en er is voldoende parkeergelegenheid. Starten kan op verschillende plekken, zoals op het Marktplein, het NS-station en bij restaurant De Heikamp. 

Voor meer informatie:
www.liefdespad.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward